Lásd: www.wqa.org (water information library/ Consumption of Low TDS water (Search))
„Ősidőktől fogva a vizet egészségesnek tartották, de a betegségek forrásának is.
Ma már tudjuk, hogy az emberi szervezetben a víz feladata a sejtek közti anyagcsere megvalósítása (oldószer és a salakanyagok elszállítója), a testhőmérséklet szabályozása és részt vesz a szervezetben végbemenő biokémiai folyamatokban. A víz (H2O) teszi lehetővé ezeket a folyamatokat és nem az oldott anyagok, szuszpendált ásványi anyagok és egyéb alkotóelemek."
„Az alacsony TDS tartalmú víz (1-100 mg/l) fogyasztása teljesen biztonságos."
(Megjegyzés: Az USA-ban több millió ember él hosszú idő óta olyan városban, ahol alacsony TDS tartalmú ivóvizet fogyasztanak. Ezek a városok pl.: Boston (64 mg/l), Portland (23 mg/l), Baltimore (89 mg/l), San Francisco (27-154 mg/l), Seattle (34-47 mg/l)