Tiszta Csapvíz Webáruház

Vevőszolgálat: 0650 111 2333

Nálunk már RO Fordított Ozmózis rendszerű víztisztítót

olcsón megveheti

https://tisztacsapviz.hu

Az ivóvizünkről

(Harvey Diamond: Testkontroll)

Ne tévesszen meg senkit, hogy szinte ingyen, mindig elegendő víz áll rendelkezésre. A víz legalább olyan fontos, mint a levegő, még ha tovább ki is lehet húzni nélküle. A világ minden kincsénél értékesebbé válik, ha hirtelen a szükségesnél kevesebb jut belőle: gondoljunk csak egy fenyegető sivatagi szomjhalálra, s máris könnyebb lesz belátni a víz jelentőségét. A víz az élet egyik lényegi összetevője. Nélküle a növények kiszáradnak, a magok nem hajtanak, nem lenne állati, emberi élet sem, a Föld egész felszíne víz nélkül csak sziklapuszta volna.

Nem csoda, hogy sok helyütt szent dolognak tekintik, hódolnak a víznek. Az ókori egyiptomiak imádták a Nílust. Vallásos tisztelet övezi a Gangeszt Indiában, s a görögök templomokat emeltek forrásaik közelében.

A keresztelkedés is vízzel történik.

 

Víz nélkül a test bizony csak por és hamu. Minden életműködéshez vízre is szükség van, ez alól nincs kivétel.

 

A természetes eredetű vizek gyakran tartalmaznak olyan nemkívánatos szennyeződéseket, amelyek a humán célú felhasználást egészségvédelmi vagy higiéniai okokból akadályozzák.

Ezek a kedvezőtlen hatású anyagok három főbb csoportba sorolhatók:

 

•1.   Fizikai szennyezők: lebegőanyagok (homok, iszap, kolloidok), metán, széndioxid, kénhidrogén, nemesgázok, olajok-zsírok

•2.   Biológiailag aktív szervezetek: baktériumok, algák, vírusok, gombák

•3.   Kémiai szennyezők: nitrátok, nitritek, ammónia, arzén, nemesfémek, vas, mangán, fenol, növényvédőszer maradék, stb.

 

Az anyagcseréhez elengedhetetlen az ásványi anyagok jelenléte, de a szervezet az ásványokat csak szerves formájukban tudja hasznosítani. Bárki megmondhatja, aki ért az élettanhoz és a biokémiához, hogy az emberi test semmit sem tud kezdeni szervetlen ásványi anyagokkal, ahogy az autó se menne, mondjuk Coca-Cola üzemanyaggal.

Sziklát csak a mesebeli óriások esznek. Mégis akadnak magukat értelmesnek tartó emberek, akik képesek követ magukhoz venni, csak mert a kavicsot, sziklát, földet porrá törték és ásványi kiegészítő anyagnak eladták. Nem, az ember szervezete kizárólag olyan ásványokat tud felhasználni, amelyek a növényvilág közvetítésével már szervesültek. Az élő sejteknek működésükhöz feltétlenül szükség van a megfelelő ásványi anyagokra, de a szervetlen ásványrészecskék csak gondot okoznak nekik.

A szervezetbe juttatott, de fel nem használt ásványi anyag a különböző testszövetekbe, szervekbe, ízületekbe, csontokba, a keringési rendszerbe lerakódik, s e lerakódások idővel betegséget okoznak, sőt, életveszélyessé is válnak. Vesekő, epekő, az agy meszesedése, érelmeszesedés, szívbaj lehet a vége.

Az "érfal rideggé válását" az a cementkemény lerakódás, plakk okozza, amely a koleszterin (zsír) által megkötött ásványi anyagokból áll össze. A szó szoros értelmében eltömődik a véredényrendszer. Szomorú, hogy milyen kevesen vannak tisztában a szervetlen ásványok okozta kockázattal.

 

Aztán az is egy bökkenő, hogy a csapvízben lévő klór a szervezeten belül hajlamos reakcióba lépni a zsírokkal (elsősorban állati eredetű zsírokkal: ami bizony bőven akad a szokásos étrendben), s együtt egy kenőcsös állagú anyagot alkotnak. Ez a ragacs aztánletapad a vivőerek belső oldalára és ott meszesedést, arterioszklerózist okoz, aminek a vége a manapság leggyilkosabb kór, a szívroham. Tehát már csak a klórozás szokása elegendő ok lenne arra, hogy az ember kizárólag ozmózis vizet fogyasszon.

Szakértői megjegyzés:

A táplálkozás civilizációs torzulásai különösen a fejlett ipari országokban figyelhetők meg a legjobban. Az élelmiszeripari technológiák, a tartósítószerek széleskörű alkalmazása az egész populáció nátrium klorid bevitelét, azaz só terhelését jelentősen megnövelte. Ehhez társulnak az ételek sózását erőltető rossz egyéni táplálkozási szokások, amelyek révén a só bevitel a napi 10-15 g-ot is meghaladja a - megfelelőnek tartott napi 3-6 g-mal szemben. A túlzott só fogyasztás fokozott telített zsír- és kalória bevitellel, valamint mozgásszegény életmóddal társulva hipertónia kialakulását teszi lehetővé. (Lakatos Attila, vízügyi mérnök)

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 17
Heti: 52
Havi: 516
Össz.: 85 543
Oldal: Az ivóvizünkről
Tiszta Csapvíz Webáruház - © 2008 - 2024 - tisztacsapviz.hupont.hu

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat